top of page

za 07 mei

|

F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK Nunspeet

www.veluvinenunspeet.nl

Kunstvorm: beeldende kunst duo-expositie De expositie van Rob de Haan is te zien in Veluvine in mei & juni 2022. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Elly Binkhorst. Klik hier op de link: https://www.veluvinenunspeet.nl/pQKjYTJ/rob-de-haan

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
www.veluvinenunspeet.nl
www.veluvinenunspeet.nl

Tijd en locatie

07 mei 2022, 13:00 – 25 jun 2022, 17:00

F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK Nunspeet

Over het evenement

over de expositie van Rob de Haan 

Ruim 40 jaar was Rob de Haan creatief werkzaam in de textielbranche. Na zijn pensionering ontstond het verlangen om zelf kunstzinnig aan de slag te gaan. Hij koos voor het werken in brons; actief en vormend bezig zijn, een driedimensionaal, tastbaar object maken, het past hem als een jas. Juist die inspanning geeft hem rust. Daarbij wil hij alle stappen van het proces beheersen: het vormen van een beeld in was, het maken van een mal en alle nabewerkingen zoals frezen, slijpen, polijsten en patineren.

De verschillende culturen en de kunst die hij tijdens zijn reizen nog steeds tegenkomt inspireren hem. Kunstenaars die figuratief maar ook abstract werken spreekt hem enorm aan. Met in het achterhoofd de uitspraak van David Hockney - “Goede kunstenaars lenen niet. Die stelen” - probeert De Haan een eigen stijl te ontwikkelen. Zijn beelden blijven herkenbaar, maar vervolgens voegt de kunstenaar er een extra dimensie aan toe. Door te spelen met de proporties; bijvoorbeeld door te variëren in expressie, te vervormen of door de beelden te splitsen in 2 delen. Door ook nog eens te werken met verschillende patina’s krijgen de beelden een ander uiterlijk.

In Zuid-Afrika las Rob de Haan een tekst die hem op het lijf geschreven is:

“When you buy something from an artist, you’re buying more than an object. You’re buying hundreds of hours of errors and experimentation. You’re buying moments of frustration and moments of pure joy. You’re not buying just one thing, you’re buying a piece of a heart, a bit of a soul......a small piece of someone else’s life.”

Kunstvorm: beeldende kunst

duo-expositie De expositie van Rob de Haan is te zien in Veluvine in mei & juni 2022. Het betreft een duo-expositie samen met kunstenaar Elly Binkhorst.  

Opening expositie ; zaterdag 7 mei 2022 om 13.00 uur. F.A. Molijnlaan 186, 8071 A.K. Nunspeet

Deel dit evenement

bottom of page